Meteogaz Poeder Sticks 10 X 1,5g

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

MeteoGaz® is een medisch hulpmiddel dat gasvorming en de symptomen die gepaard gaan met een opgeblazen buik, voorkomt.

MeteoGaz® bestaat uit twee polymeren in gelijke hoeveelheden. Hun adsorberende en tensio actieve eigenschappen lijken vergelijkbaar, maar hun werkingsmechanismen verschillen gedeeltelijk, en de combinatie blijkt synergetisch te werken. Simeticon gaat voornamelijk schuimvorming tegen, door gasbellen te verbreken die zich vormen aan de oppervlakte van de maag-darm-sapafscheidingen, en dan het gas te adsorberen. Polyvinylpolypyrrolidone heeft niet alleen een groot gasadsorberend vermogen, maar vormt ook een fijne beschermingslaag op de darmwand. Dit helpt de irritatie van de gastro-intestinale slijmvliezen die vaak gepaard gaat met de overproductie van gassen, te verminderen.

Gebruik

- Het is raadzaam om Meteo Gaz® in te nemen tot de symptomen verdwenen zijn

- Neem hoogstens twee keer per dag 1 stick, bij voorkeur na het middag- en avondeten

- Direct in de mond laten oplossen

Samenstelling

MeteoGaz® bevat: simeticon en polyvinylpolypyrrolidone.

Hulpstoffen: sorbitol, aardbeiensmaak, siliciumdioxide, citroenzuur, sucralose.

Indicatie

Gebruikt om overtollig darmgas te verminderen en bij winderigheid gepaard gaande met een gevoel van ongemak na de maaltijd en met aërofagie (lucht slikken).

Contra indicatie

- Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 15 jaar

- Niet gebruiken bij vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven

- De aanbevolen dosis niet overschrijden, dit zou constipatie kunnen veroorzaken

- Niet gebruiken in geval van intolerantie voor het product

- Niet gebruiken bij bekende overgevoeligheid voor simeticon of polyvinylpolypyrrolidone, of elk ander bestanddeel van het product

Details
CNK3456118
FabrikantenACP, MAYOLY BENELUX
MerkenMeteoGaz